Waarom Biologisch?

Faunus Nutrtition is biologische (SKAL) gecertificeerd. Wij vinden het belangrijk dat wij de beste kwaliteit leveren voor ieder zijn gezondheid, maar ook zo duurzaam mogelijk. Dit is ook de reden dat al onze producten worden getest op schadelijke pesticides en hier vrij van zijn. Wij maken alleen gebruik van de beste natuurlijke ingrediënten. Zo kunnen wij aantoonbaar de beste kwaliteit leveren.
Biologische SKAL keurmerk EU organic products Biologische SKAL keurmerk EU organic products

Faunus legt uit!

Hey! Faunus hier,

De reden dat wij hebben gekozen voor een bio-certificering is omdat wij jullie willen helpen eenvoudiger de juiste keuze te kunnen maken, online en in de supermarkt.

Benieuwd naar alle voordelen van biologische producten? kijk dan eens naar onze blog!

Probeer het zelf!

Voordelen biologische producten

Biologische producten hebben veel voordelen ten opzichte van niet-bio producten.

Voordelen biologische voeding

Biologische voeding biedt talloze voordelen ten opzichte van conventionele voeding. Ten eerste bevat biologische voeding weinig tot geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Dit maakt het niet alleen gezonder voor mens en dier, maar ook beter voor het milieu.

Ook bevat biologische voeding over het algemeen meer voedingsstoffen en minder reststoffen. Ook smaakt biologische voeding vaak beter, omdat het op een natuurlijke manier geproduceerd en gerijpt is, ’puur natuur’!

 

Waarom is biologische voeding beter?

  • Minder bestrijdingsmiddelen: Biologische voeding heeft strenge eisen met betrekking tot het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Deze bestrijdingsmiddelen kunnen een negatieve impact hebben op je gezondheid en het milieu.
  • Meer voedingsstoffen: Biologische voeding bevat vaak meer voedingsstoffen dan conventionele voeding. Dit komt omdat de gewassen op een natuurlijke manier worden geteeld, zonder het gebruik van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen (GMO-vrij).
  • Beter voor het milieu: Het niet gebruikmaken van de chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest heeft ook nog een zeer positieve werking op het milieu! Win voor jouw gezondheid en het milieu!
  • Dierenwelzijn: Biologische dieren hebben meer ruimte en worden op een natuurlijke manier gevoed en gehouden, zonder dat ze worden blootgesteld aan antibiotica of groeihormonen. Dit heeft positieve werking op de gezondheid van het dier en zorgt voor een betere kwaliteit vlees of zuivel.

Benieuwd naar meer informatie over biologisch voeding? zie onze blog post!

Meer lezen!

Onze certificeringen