SKal gecertificeerd | EU bio keurmerk |NL keurinstantie biologische producten nederland

SKAL Biocontrole

Faunus Nutrition is een Skal gecertificeerd bedrijf, maar wat houdt dit nu eigenlijk in en wie is de skal? Dit alles lees je in deze blogpost

 

De SKAL biocontrole is de onafhankelijke organisatie die binnen Nederland verantwoordelijk is voor de afgifte van het EU-biocertificaat. Hun taak is om ervoor te zorgen dat biologische bedrijven voldoen aan de strenge Europese regelgeving en de Nederlandse biologische normen.

SKAL biocertificering

Hoe werkt Skal-certificering?

Skal-certificering is een cruciaal proces voor producenten en verwerkers die hun producten als biologisch willen verkopen. Om Skal-gecertificeerd te worden, moeten bedrijven voldoen aan de strikte eisen en normen die zijn vastgesteld voor biologische productie. Dit omvat onder andere het vermijden van het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest, het respecteren van dierenwelzijnsnormen en het toepassen van duurzame landbouwpraktijken.

Skal Biocontrole voert regelmatig inspecties uit bij gecertificeerde bedrijven om ervoor te zorgen dat ze zich aan de voorschriften houden. Ze controleren onder andere de administratie, de productieprocessen en nemen monsters voor analyse. Alleen wanneer een bedrijf voldoet aan alle eisen, ontvangt het de Skal-certificering en mag het het Skal-logo op hun producten plaatsen.

 

Waarom is Skal-certificering belangrijk?

Skal-certificering is van groot belang voor zowel producenten als consumenten. Voor producenten biedt het een betrouwbare manier om aan te tonen dat hun producten aan de biologische normen voldoen. Het vertrouwde Skal-logo op de verpakking geeft consumenten de zekerheid dat het product echt biologisch is en geproduceerd is met respect voor de natuur en het milieu.

Voor consumenten maakt de Skal-certificering het gemakkelijker om bewuste keuzes te maken. Ze kunnen erop vertrouwen dat ze daadwerkelijk biologische producten kopen, vrij van schadelijke chemicaliën en geproduceerd met duurzame landbouwpraktijken. Daarnaast draagt de Skal-certificering bij aan het vertrouwen in de biologische sector als

 

Advies nodig?

Wil je weten of een creatine supplement past bij jouw situatie, dan geven onze professionals je graag advies. 

Vraag advies

Gegarandeerd de beste kwaliteit!

Wat andere zeggen:

 • Wow, dit is de eerste keer dat ik niet opgeblazen raak van een proteïne shake.. heb echt zoveel geprobeerd afgelopen 5 jaar, van vegan naar whey.. en toen eigenlijk opgegeven

  Totdat ik Faunus aangeraden kreeg... en dacht oke: "laatste die we proberen", en voel me er dus super goed bij!

  Vaste klant erbij! Want proteïne hebben we nodig! Top product

  Anne de Rooij
 • Deze eiwitshake maak ik met havermelk en een stukje bevroren banaan en drink hem na mijn workout! Heerlijk! Een echte aanrader!

  Linda van der Hoop
 • Superfijne Shake, mooie voedingswaarden en prima smaak

  Marieke Kalverda
 • De smaak is erg natuurlijk en lekker. Ik heb geen opgeblazen gevoel na het drinken van de shake. Eindelijk een shake die ik niet met tegenzin drink.

  Lisa Pennekamp
1 Of 4