Opgeblazen buik van eiwitshakes? Dit is de oplossing!

Opgeblazen buik van eiwitshakes? Dit is de oplossing!

Proteïne shakes, de perfecte manier om eenvoudig je dagelijkse eiwitinname te verhogen. Toch slaan veel mensen de eiwit shake af omdat ze na het consumeren hiervan een opgeblazen gevoel ervaren. Zowel bij whey shakes als plantaardige varianten. Herkenbaar? Lees dan verder voor de oplossing!

 

De oorzaken van een opgeblazen buik:

  1. Gevoelig voor lactose - Whey Proteïne

    Gebruik je whey shakes? Dan is de kans erg groot dat je de opgeblazen buik ervaart van de lactose. Veel mensen zijn gevoelig voor lactose of zelfs intolerant. In dit geval maakt jouw lichaam te weinig van het enzym lactase aan, wat je nodig hebt om de lactose af te breken. Dit kan leiden tot het opgeblazen gevoel.
  1. Slecht verteerbaar - plantaardige proteïne

    Veel plantaardige proteïne shakes bevatten Soja of erwten proteïne. Dit is omdat de erwten proteïne een hele goede plantaardige eiwitbron is met een goed aminozuurprofiel en een hoog eiwit percentage. Alleen bevatten deze bronnen ook een hoog vezelgehalte. Hoewel deze vezels gunstig zijn voor de spijsvertering, kunnen sommige mensen hun darmen deze vezels niet goed verteerd worden, wat leidt tot het opgeblazen gevoel.
  1. Teveel eiwitten en maagklachten

    Hoewel eiwitten essentieel zijn voor een goede gezondheid, kan een overmatige inname ervan leiden tot maagklachten. Wanneer het lichaam meer eiwitten binnenkrijgt dan het kan verwerken, kan dit de spijsvertering belasten en resulteren in symptomen zoals een opgeblazen gevoel, misselijkheid en maagpijn. Dit gebeurt vaak omdat overtollige eiwitten moeilijker af te breken zijn, waardoor ze langer in de maag blijven en fermentatieprocessen in de darmen kunnen veroorzaken.

    Bij Faunus Nutrition streven we ernaar om dit probleem te minimaliseren door het gebruik van gefermenteerde erwteneiwitten in onze producten, die de verteerbaarheid verbeteren en de belasting op het spijsverteringsstelsel verminderen. Zo kunt u genieten van de voordelen van eiwitsupplementen zonder de negatieve bijwerkingen van te veel eiwitten.

    Echter is het belangrijk om te weten dat een overtollige eiwitinname vrijwel niet voorkomt, tot op heden komen de meeste mensen nog veel eiwitten te kort. Om jouw eiwitinname te bepalen moet je tussen de 1.6 en 2.2 gram eiwit per kilogramlichaamsgewicht aanhouden. Dit is afhankelijk van verschillende factoren waaronder leeftijd, geslacht en bewegingsintensiteit.

    Toch komen veel mensen dagelijks niet eens tot 1 gram eiwit per kilogramlichaamsgewicht. Je hoeft dus niet snel bang te zijn dat je teveel eiwitten binnen krijgt.

 

 

De oplossing?

Nu weet je een groot deel van de oorzaken van de opgeblazen buik, maar wat kun je er nu tegen doen? Bij Faunus Nutrition hebben we twee jaar lang tijdens de ontwikkeling van onze proteïne poeder onderzoek gedaan naar deze klachten en de oorzaken hiervan. Zo zijn wij erachter gekomen dat dit proces al jaren word toegepast om babyvoeding beter verteerbaar te maken.

Waarom is Faunus Nutrition proteïne wel goed te verteren? Het geheim van de Smit:

Faunus Nutrition werkt als eerste proteïne poeder op de markt met gefermenteerde eiwitbronnen. Wat is fermenteren, dit lees je hier.

 

Voordelen gefermenteerde eiwitbronnen:

Verhoogde verteerbaarheid.

Fermentatie breekt complexe eiwitstructuren af in eenvoudigere vormen, waardoor de proteïne gemakkelijker verteerbaar wordt.

Betere smaak en structuur.

Het fermenteren van onze grondstoffen zorgt er voor dat de smaak neutraler word, minder (karton) en de structuur fijner! (minder zand)

Hogere voedingswaarde.

Tijdens het fermentatieproces wordend e bestaande voedingsstoffen in de proteïne verhoogd. Op deze manier haal je meer van je benodigde voedingsstoffen uit je proteïne shake!

 

Conclusie: Ervaar je klachten van het nemen van je eiwit shake? Overweeg dan eens om over te stappen op een gefermenteerde variant.

Ontdek het zelf met de Faunus Nutrition proteïne poeder! De beste kwaliteit, 100% biologisch en vrij van pesticides (giftige bestrijdingsmiddelen), de fijnste structuur en beste keuze voor jouw (darm)gezondheid!

 

Gefermenteerde proteïne

Wat andere zeggen:

  • Wow, dit is de eerste keer dat ik niet opgeblazen raak van een proteïne shake.. heb echt zoveel geprobeerd afgelopen 5 jaar, van vegan naar whey.. en toen eigenlijk opgegeven

    Totdat ik Faunus aangeraden kreeg... en dacht oke: "laatste die we proberen", en voel me er dus super goed bij!

    Vaste klant erbij! Want proteïne hebben we nodig! Top product

    Anne de Rooij
  • Deze eiwitshake maak ik met havermelk en een stukje bevroren banaan en drink hem na mijn workout! Heerlijk! Een echte aanrader!

    Linda van der Hoop
  • Superfijne Shake, mooie voedingswaarden en prima smaak

    Marieke Kalverda
  • De smaak is erg natuurlijk en lekker. Ik heb geen opgeblazen gevoel na het drinken van de shake. Eindelijk een shake die ik niet met tegenzin drink.

    Lisa Pennekamp
1 Of 4