Glysofaat? NEE! Niet bij Faunus Nutrition

Glyfosaat? NEE!

Was het onderwerp van de De BioBorrel afgelopen maandag avond in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam.

Wellicht heb je het meegekregen dat morgen in de Tweede Kamer wordt gestemd over glyfosaat, of het voor of tegen zal zijn. Helaas ziet het er tot nu toe niet positief uit. Ondanks dat het overgrote deel van de Tweede Kamer tegen het gebruik van glyfosaat is, lijkt Minister Adema van Landbouw de risico's hiervan niet voldoende in te zien, en alles wijst erop dat hij toch voor het gebruik van glyfosaat zal stemmen.

 

De gevolgen van Glyfosaat

Veel onderzoeken wijzen uit dat er een sterk verband bestaat tussen glyfosaat en de ziekte van Parkinson. Het wijst er ook op dat glyfosaat kankerverwekkend is.

Glyfosaat is een veelgebruikte onkruidverdelger in de landbouw. Naast het bestrijden van onkruid, heeft het ook schadelijke effecten op andere organismen, zoals waterdieren, kikkers, padden, en vissen, evenals schimmels en wormen die bijdragen aan een gezonde bodem.

Glyfosaat verspreidt zich via het grondwater. Hierdoor komen planten en dieren in contact met deze giftige stof. Zelfs Nederlandse drinkwaterbedrijven moeten regelmatig de waterwinning stopzetten vanwege overschrijdingen van de toegestane hoeveelheid glyfosaat. Resten van glyfosaat worden vooral aangetroffen in bijna alle alledaagse conventionele (niet-biologische) voedingsmiddelen.

In een Duitse studie onder 2.000 mensen werd bij 99,6 procent van hen een meetbare hoeveelheid glyfosaat in de urine aangetroffen.

 

Glyfosaat in erwtenproteïne

Pesticides blijken veel voor te komen in erwtenproteïne, zelfs bij de biologische varianten. Ondanks de strenge controles worden regelmatig sporen van glyfosaat gevonden. Laat de erwt nu net één van onze twee grondstoffen zijn.

Gelukkig besteedt onze leverancier hier veel aandacht aan. Naast de standaard verplichte risicocontroles op pesticiden door instanties zoals de SKAL, laat onze leverancier ook iedere batch extra controleren door een derde partij.

Zo zijn wij er zeker van dat wij aantoonbaar de beste kwaliteit leveren en dat onze producten 100% biologisch zijn, zonder pesticiden zoals glyfosaat.

 

Test resultaten grondstoffen Faunus Nutrition

Testresultaten erwten proteïne van Faunus Nutrition, vrij van pesticides en glyfosaat.

Testresultaten grondstoffen van Faunus Nutrition. Geen glyfosaat of andere pesticides aangetroffen.

 

Conclusie

Kies wat vaker voor biologische producten om de kans van glyfosaat inname te verkleinen, de kans is namelijk groot dat jouw dagelijkse levensmiddelen pesticides zoals glyfosaat bevat. Wij hopen natuurlijk dat minister Adema morgen alsnog tegen het gebruik van glyfosaat gaat stemmen. Wij kunnen in ieder geval met trots zeggen dat de producten van Faunus Nutrition dubbel gecheckt zijn en dus 100% pesticide en glyfosaat vrij.

Alleen het beste voor dier, milieu en jouw gezondheid. 

Faunus Nutrition!

 

Advies nodig?

Wil je weten of een creatine supplement past bij jouw situatie, dan geven onze professionals je graag advies. 

Vraag advies

Gegarandeerd de beste kwaliteit!

Wat andere zeggen:

  • Wow, dit is de eerste keer dat ik niet opgeblazen raak van een proteïne shake.. heb echt zoveel geprobeerd afgelopen 5 jaar, van vegan naar whey.. en toen eigenlijk opgegeven

    Totdat ik Faunus aangeraden kreeg... en dacht oke: "laatste die we proberen", en voel me er dus super goed bij!

    Vaste klant erbij! Want proteïne hebben we nodig! Top product

    Anne de Rooij
  • Deze eiwitshake maak ik met havermelk en een stukje bevroren banaan en drink hem na mijn workout! Heerlijk! Een echte aanrader!

    Linda van der Hoop
  • Superfijne Shake, mooie voedingswaarden en prima smaak

    Marieke Kalverda
  • De smaak is erg natuurlijk en lekker. Ik heb geen opgeblazen gevoel na het drinken van de shake. Eindelijk een shake die ik niet met tegenzin drink.

    Lisa Pennekamp
1 Of 4