Biologische voeding: Wat houdt dat nu eigenlijk in?

Biologische voeding: Wat houdt dat nu eigenlijk in?

Faunus legt het je uit..!

Biologische voeding: wat houdt dat nu eigenlijk in?

Biologische voeding wordt steeds populairder en dat is zeker niet zonder reden. Nederland staat op de derde plek van Europa maar we zijn nog lang niet zover als Duitsland en Denemarken. Biologische voeding biedt vele voordelen voor zowel onze gezondheid als voor het milieu. Maar wat is biologische voeding nu precies? In deze blog gaan we daar wat dieper op in.

 

Wat is biologische voeding?

Biologische voeding wordt geproduceerd op een duurzame en natuurlijke manier zonder gebruik te maken van synthetische bestrijdingsmiddelen, kunstmest of genetische modificatie (GMO-vrij). Het welzijn van de dieren en het milieu staat bij het produceren van biologische voeding bovenaan.

 

Voordelen biologische voeding

Biologische voeding biedt talloze voordelen ten opzichte van conventionele voeding. Ten eerste bevat biologische voeding weinig tot geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Dit maakt het niet alleen gezonder voor mens en dier, maar ook beter voor het milieu.

Ook bevat biologische voeding over het algemeen meer voedingsstoffen en minder reststoffen. Ook smaakt biologische voeding vaak beter, omdat het op een natuurlijke manier geproduceerd en gerijpt is, ’puur natuur’!

 

Waarom is biologische voeding beter?

 • Minder bestrijdingsmiddelen: Biologische voeding heeft strenge eisen met betrekking tot het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Deze bestrijdingsmiddelen kunnen een negatieve impact hebben op je gezondheid en het milieu.
 • Meer voedingsstoffen: Biologische voeding bevat vaak meer voedingsstoffen dan conventionele voeding. Dit komt omdat de gewassen op een natuurlijke manier worden geteeld, zonder het gebruik van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen (GMO-vrij).
 • Beter voor het milieu: Het niet gebruikmaken van de chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest heeft ook nog een zeer positieve werking op het milieu en je gezondheid! 
 • Dierenwelzijn: Biologische dieren hebben meer ruimte en worden op een natuurlijke manier gevoed en gehouden, zonder dat ze worden blootgesteld aan antibiotica of groeihormonen. Dit heeft positieve uitwerking op de gezondheid van het dier en zorgt voor een betere kwaliteit vlees of zuivel.

 

Hoe kan je biologische voeding herkennen?

Biologische voeding is heel makkelijk te herkennen aan het Europese biologische keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat het product aan strenge Europese eisen voldoet. Het EU-bio keurmerk ziet er als volgt uit (zie afbeelding) het betreft een groen rechthoek met daarin een blad gemaakt van EU sterren.

De reden, dat wij hebben gekozen voor het biologische keurmerk, is vanwege de transparantie die het biedt naar de consument. Hierdoor dragen wij bij aan de transparantie van de huidige voedingsindustrie en helpen wij de consument om sneller de juiste keuze te maken.

 EU bio keurmerk

Hoe wordt het biologische keurmerk gewaarborgd?

Ieder Europees land heeft zijn eigen instantie voor het uitgeven en handhaven van het EU-bio keurmerk. In Nederland is dit de SKAL – bio controle. Ieder jaar worden bedrijven met een EU-bio certificaat opnieuw gecontroleerd doormiddel van een audit.

Het is uiteraard afhankelijk van de bedrijfsactiviteiten hoe deze audit te werk gaat.

 SKAL biocontrole

Conclusie

Biologische producten zijn niet bewerkt en vrij van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Wat veel voordelen heeft met betrekking tot onze gezondheid, het dierenwelzijn en het milieu. Europese Bio producten zijn te herkennen aan het groene EU bio keurmerk.

Wil jij bijdragen aan dier, milieu en je gezondheid? Kies dan wat vaker voor biologische producten!

 

Ga voor BIO! 🌱

Advies nodig?

Wil je weten of een creatine supplement past bij jouw situatie, dan geven onze professionals je graag advies. 

Vraag advies

Gegarandeerd de beste kwaliteit!

Wat andere zeggen:

 • Wow, dit is de eerste keer dat ik niet opgeblazen raak van een proteïne shake.. heb echt zoveel geprobeerd afgelopen 5 jaar, van vegan naar whey.. en toen eigenlijk opgegeven

  Totdat ik Faunus aangeraden kreeg... en dacht oke: "laatste die we proberen", en voel me er dus super goed bij!

  Vaste klant erbij! Want proteïne hebben we nodig! Top product

  Anne de Rooij
 • Deze eiwitshake maak ik met havermelk en een stukje bevroren banaan en drink hem na mijn workout! Heerlijk! Een echte aanrader!

  Linda van der Hoop
 • Superfijne Shake, mooie voedingswaarden en prima smaak

  Marieke Kalverda
 • De smaak is erg natuurlijk en lekker. Ik heb geen opgeblazen gevoel na het drinken van de shake. Eindelijk een shake die ik niet met tegenzin drink.

  Lisa Pennekamp
1 Of 4