alles wat je moet weten over eiwitshakes proteïne shakes

Alles wat je moet weten over proteïneshakes: de voordelen en de werking ervan

Alles wat je moet weten over proteïneshakes: de voordelen en de werking ervan

Ben je nieuwsgierig naar proteïneshakes en wil je weten wat ze voor jouw gezondheid en fitnessdoelen kunnen betekenen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel zullen we alles behandelen wat je moet weten over proteïneshakes - van hun voordelen tot de werking.

Proteïneshakes zijn voedingssupplementen die vaak worden gebruikt door sporters en mensen die hun spiermassa willen vergroten. Toch word er ook steeds mee gebruik gemaakt van proteïnesupplementen in de medische sector en de algehele gezondheid. Zo zorgen voldoende eiwitten er voor dat je botten en spieren sterk blijven, maar ook je immuunsysteem of hormoon stelsel is er van afhankelijk. 

Proteïneshakes zijn een handige manier om extra eiwitten binnen te krijgen, wat essentieel is voor onder andere celherstel en spiergroei. Maar proteïneshakes hebben nog veel meer voordelen dan alleen spieropbouw.

Naast het helpen van spierherstel na een intense training, kunnen proteïneshakes ook helpen bij gewichtsverlies, het verbeteren van de stofwisseling en het verminderen van hongergevoel. Bovendien zijn ze snel en gemakkelijk te bereiden, waardoor ze een handige optie zijn voor drukke mensen onderweg. Met andere woorden, proteïneshakes zijn niet alleen voor sporters!

Maar hoe werken proteïneshakes eigenlijk? En zijn ze veilig om te gebruiken? We zullen deze vragen en meer beantwoorden in dit artikel, zodat je goed geïnformeerd bent over de werking en voordelen van proteïneshakes. Dus leun achterover, ontspan en laat ons je begeleiden in de wereld van proteïneshakes!

 

Waarom Proteïneshakes Gebruiken?

Proteïneshakes zijn met name nog het meest populair onder atleten, bodybuilders en fitnessliefhebbers vanwege hun vermogen om snel eiwitten te leveren na een training. Ze helpen bij het herstellen en opbouwen van spierweefsel, ondersteunen gewichtsbeheersing en kunnen helpen om de dagelijkse eiwitdoelen te bereiken. Proteïneshakes zijn de perfecte manier om je dagelijkse eiwitinname te verhogen, ook kan je de poeder goed verwerken in maaltijden, zie hiervoor eventueel ons receptenboek!

 

Hoeveel Eiwitten Heb Je Dagelijks Nodig?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwit varieert afhankelijk van verschillende factoren denk bijvoorbeeld aan je doelen en activiteitsniveau. Er wordt aangeraden om 1,6 tot 2,2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag binnen te krijgen. Voor een persoon van 80 kg betekent dit 128 tot 176 gram eiwit per dag. Ter vergelijking: dit komt neer op ongeveer 9 kipfilets per dag. Dit is, zeker tegenwoordig, natuurlijk niet meer te betalen. Een proteïneshake toevoegen aan je dag kan daarvoor een betere, en betaalbare optie zijn.

 

De Voordelen van Proteïneshakes

  1. Gemak: Proteïneshakes zijn snel en gemakkelijk te bereiden, ideaal voor een drukke levensstijl.
  2. Snelle Opname: Eiwitten in shakes worden sneller opgenomen dan vaste voedingsmiddelen, wat ideaal is na een training.
  3. Eiwitrijke Maaltijdvervanger: Shakes kunnen dienen als een maaltijdvervanger wanneer je onderweg bent.
  4. Aanvulling op Dieet: Ze helpen om tekorten aan eiwitten in je dieet aan te vullen.

Klachten bij Eiwittekort

Een tekort aan eiwitten kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, waaronder verminderde spiermassa, vertraagde wondgenezing, een zwakker immuunsysteem en algemene vermoeidheid. Het is belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen om deze klachten te voorkomen.

 

Hoe Werken Proteïneshakes?

Proteïneshakes werken door het lichaam snel de essentiële aminozuren te leveren die nodig zijn voor spierherstel en -groei. Wanneer je een proteïneshake drinkt, worden de eiwitten afgebroken in aminozuren, die vervolgens door het lichaam worden gebruikt om spierweefsel te herstellen en op te bouwen.

 

Welke Proteïneshake Moet Ik Kiezen?

Het kiezen van de juiste proteïneshake hangt af van je dieetvoorkeuren en eventuele intoleranties. Voor mensen die geen lactose kunnen verdragen, zijn lactosevrije opties zoals een Vegan eiwitpoeder ideaal. Mensen die niet tegen peulvruchten kunnen, moeten sojaproteïne en erwtenproteïne vermijden. Faunus Nutrition's proteïneshakes zijn gefermenteerd, wat betekent dat ze gemakkelijker te verteren zijn en de kans op klachten zoals een opgeblazen gevoel of darmproblemen verkleinen. Bovendien werkt onze proteïneshake probiotisch, wat bijdraagt aan een gezonde darmflora.

 

Het Beste Moment voor een Proteïneshake

Er is niet iets als 'het beste moment voor je proteïneshake'. Er wordt veel gesuggereerd over het anabolic window, dat je binnen 30 minuten na je training je eiwitshake moet nemen. Echter is er niet zo iets als een anabolic window. Het is het belangrijkste dat je iedere dag je eiwitdoelen behaalt, dit zorgt er voor dat jouw lichaam optimaal herstelt na bijvoorbeeld een training. 

 

Mogelijke Bijwerkingen van Proteïneshakes

Hoewel proteïneshakes over het algemeen veilig zijn, kunnen sommige mensen bijwerkingen ervaren zoals acne, winderigheid, een opgeblazen gevoel en darmklachten. Deze bijwerkingen worden vaak veroorzaakt door lactose, peulvruchten zoals erwten of sojabonen, of kunstmatige toevoegingen in chemische shakes. Faunus Nutrition's 100% biologische shakes zijn vrij van giftige pesticiden, lactose en kunstmatige toevoegingen, waardoor de kans op bijwerkingen vele malen kleiner is.

 

Veelgestelde Vragen over Proteïneshakes

  1. Kan ik een proteïneshake als maaltijdvervanger gebruiken? Ja, proteïneshakes kunnen een maaltijd vervangen, vooral als ze worden gemengd met andere voedingsstoffen zoals fruit, groenten en gezonde vetten.

  2. Zijn proteïneshakes geschikt voor vegetariërs en veganisten? Ja, onze proteïnepoeder is voor iedereen geschikt. Deze zijn volledig plantaardig, lactose, gluten en sojavrij hierdoor zijn ze voor iedereen te gebruiken.

  3. Kan ik proteïneshakes gebruiken als ik wil afvallen? Ja, proteïneshakes kunnen helpen bij gewichtsverlies door je langer een vol gevoel te geven en je te helpen je eiwitdoelen te bereiken zonder overtollige calorieën.

 

Conclusie

Proteïneshakes zijn een handige en effectieve manier om je eiwitinname te verhogen, wat essentieel is voor spieropbouw, herstel en algemene gezondheid. Of je nu kiest voor water, melk of een plantaardige melkvariant, het belangrijkste is dat je een proteïneshake vindt die past bij jouw dieet en levensstijl. Faunus Nutrition biedt hoogwaardige, gefermenteerde proteïneshakes die gemakkelijk te verteren zijn en geschikt zijn voor mensen met verschillende intoleranties. Probeer onze weekverpakking om te ontdekken welke shake het beste bij jou past en geniet van de vele voordelen voor je gezondheid en fitnessdoelen.

Advies nodig?

Wil je weten of een creatine supplement past bij jouw situatie, dan geven onze professionals je graag advies. 

Vraag advies

Gegarandeerd de beste kwaliteit!

Wat andere zeggen:

  • Wow, dit is de eerste keer dat ik niet opgeblazen raak van een proteïne shake.. heb echt zoveel geprobeerd afgelopen 5 jaar, van vegan naar whey.. en toen eigenlijk opgegeven

    Totdat ik Faunus aangeraden kreeg... en dacht oke: "laatste die we proberen", en voel me er dus super goed bij!

    Vaste klant erbij! Want proteïne hebben we nodig! Top product

    Anne de Rooij
  • Deze eiwitshake maak ik met havermelk en een stukje bevroren banaan en drink hem na mijn workout! Heerlijk! Een echte aanrader!

    Linda van der Hoop
  • Superfijne Shake, mooie voedingswaarden en prima smaak

    Marieke Kalverda
  • De smaak is erg natuurlijk en lekker. Ik heb geen opgeblazen gevoel na het drinken van de shake. Eindelijk een shake die ik niet met tegenzin drink.

    Lisa Pennekamp
1 Of 4