12 eiwitrijke recepten met proteïne poeder

12 heerlijke eiwitrijke recepten voor optimale spieropbouw

12 heerlijke eiwitrijke recepten voor optimale spieropbouw

Ben je op zoek naar heerlijke en eiwitrijke recepten om je spieropbouw te optimaliseren? Zoek niet verder! In dit artikel delen we 10 smakelijke gerechten die boordevol eiwitten zitten en je helpen bij het opbouwen van sterke spieren.

Eiwitten zijn essentiële bouwstenen voor je spieren. Of je nu aan krachttraining doet of gewoon je algehele fitheid wilt verbeteren, het verhogen van je eiwitinname is een slimme zet. Deze 10 recepten bieden niet alleen de benodigde eiwitten, maar zijn ook verrukkelijk en gemakkelijk te bereiden.

Of je nu een fan bent van vlees, vis, vegetarisch of veganistisch eten, er is voor elk wat wils in deze lijst. Van quinoa bowls met gegrilde kip tot linzensoep met kokosmelk, de mogelijkheden zijn eindeloos. En het beste is dat deze gerechten niet alleen goed zijn voor je spieren, maar ook voor je smaakpapillen! En door gebruik te maken van de Biologische proteïne poeder van Faunus Nutrition kan je iedere maaltijd eenvoudig hoog in eiwitten maken!

Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en ontdek deze heerlijke eiwitrijke recepten die je spieropbouw naar een hoger niveau tillen. Eet smakelijk!

 

Wat zijn eiwitrijke recepten en waarom zijn ze belangrijk voor spieropbouw?

Eiwitten zijn essentiële bouwstenen voor je spieren. Of je nu aan krachttraining doet of gewoon je algehele fitheid wilt verbeteren, het verhogen van je eiwitinname is een slimme zet. Eiwitrijke recepten zijn gerechten die een goede hoeveelheid eiwitten bevatten en je kunnen helpen bij het opbouwen van sterke spieren.

Wanneer je regelmatig eiwitrijke maaltijden consumeert, profiteer je van verschillende voordelen. Ten eerste helpen eiwitten bij het opbouwen en herstellen van spierweefsel na een intensieve training. Ze ondersteunen ook het behoud van spiermassa, vooral naarmate je ouder wordt en je spieren vatbaarder worden voor afbraak. Bovendien dragen eiwitten bij aan een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel trek krijgt en je beter in staat bent om je calorie-inname onder controle te houden.

 

Hoeveel eiwitten heb je nodig voor spieropbouw?

Voordat we naar de heerlijke recepten gaan, is het belangrijk om te weten hoeveel eiwitten je eigenlijk nodig hebt voor optimale spieropbouw. De exacte hoeveelheid verschilt per persoon, afhankelijk van factoren zoals je lichaamsgewicht, trainingsintensiteit en doelen. Over het algemeen wordt aanbevolen om ongeveer 1,6 tot 2,2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht te consumeren. Voor de meeste mensen ligt dit tussen de 25 en 35 gram eiwit per maaltijd.

 

 

Ontbijtrecepten met veel eiwitten

Een eiwitrijk ontbijt is een geweldige manier om je dag te beginnen en je spieropbouw te ondersteunen. Hier zijn drie heerlijke ontbijtrecepten die boordevol eiwitten zitten:

  1. Eiwitrijke havermout: Meng een portie havermout met melk of plantaardige melk en een schep eiwitpoeder. Voeg wat vers fruit en noten toe voor extra smaak en voedingsstoffen. Kook de havermout volgens de instructies op de verpakking en geniet van een voedzaam ontbijt met veel eiwitten.
  1. Proteïne pannenkoeken: Mix een rijpe banaan, eieren en een schep eiwitpoeder in een blender tot een glad beslag. Bak het beslag in een pan met wat kokosolie tot je heerlijke eiwitrijke pannenkoeken hebt. Serveer met wat verse bessen en een scheutje ahornsiroop voor een zoete traktatie.
  1. Eiwitomelet: Klop eiwitten met wat groenten zoals spinazie, paprika en champignons. Voeg een beetje zout en peper toe voor extra smaak. Bak het mengsel in een pan met wat olijfolie tot een luchtige omelet. Serveer met een snee volkoren toast voor een vullend en eiwitrijk ontbijt.

 

Lunchrecepten met veel eiwitten

Een eiwitrijke lunch is essentieel om je energie op peil te houden gedurende de dag en je spieropbouw te ondersteunen. Hier zijn drie smakelijke lunchrecepten die rijk zijn aan eiwitten:

  1. Quinoasalade met gegrilde kip: Bereid een portie quinoa volgens de instructies op de verpakking. Grill ondertussen een stuk kipfilet en snijd het in plakjes. Meng de quinoa met wat verse groenten zoals cherrytomaten, komkommer en rucola. Voeg de plakjes gegrilde kip toe en breng op smaak met een dressing naar keuze.
  1. Tonijnsalade wrap: Meng een blikje tonijn met wat Griekse yoghurt, fijngehakte groenten zoals selderij en uien, en een scheutje citroensap. Breng op smaak met zout, peper en kruiden naar keuze. Verdeel het tonijnmengsel over een volkoren wrap en rol op. Serveer met wat rauwe groenten aan de zijkant voor een verfrissende en eiwitrijke lunch.
  1. Linzensoep met kokosmelk: Verhit wat olijfolie in een pan en fruit een gesneden ui en knoflook. Voeg rode linzen, groentebouillon en kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de linzen gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde textuur. Serveer met wat verse kruiden en een stuk volkoren brood voor een vullende en eiwitrijke lunch.

 

Dinerrecepten met veel eiwitten

Voor het avondeten kun je genieten van heerlijke gerechten die je spieropbouw ondersteunen. Hier zijn drie smakelijke dinerrecepten die rijk zijn aan eiwitten:

  1. Gegrilde zalm met quinoa en groenten: Marineer een stuk zalmfilet in een mengsel van olijfolie, citroensap, knoflook en kruiden naar keuze. Grill de zalm tot hij gaar is en serveer met een portie gekookte quinoa en geroosterde groenten zoals broccoli en paprika. Dit eiwitrijke diner zit boordevol smaak en voedingsstoffen.
  1. Kippenstoofpot met groenten: Snijd kipfilet in stukjes en bak ze in een pan met wat olijfolie. Voeg gesneden groenten zoals wortelen, uien en paprika toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens een blikje tomatenblokjes en wat kruiden toe. Laat sudderen tot de kip gaar is en serveer met een portie bruine rijst voor een vullende maaltijd vol eiwitten.
  1. Vegetarische bonenburger: Pureer een blikje bonen (zoals zwarte bonen of kikkererwten) met wat havermout, fijngehakte groenten zoals ui en paprika, en kruiden naar keuze. Vorm het mengsel tot burgers en bak ze in een pan met wat kokosolie tot ze goudbruin zijn. Serveer op een volkoren broodje met wat sla en plakjes tomaat voor een smakelijke en eiwitrijke vegetarische maaltijd.

 

Snackrecepten met veel eiwitten

Tussendoortjes kunnen ook eiwitrijk zijn en je spieropbouw ondersteunen. Hier zijn drie smakelijke snackrecepten die rijk zijn aan eiwitten:

  1. Geroosterde kikkererwten: Spoel een blikje kikkererwten af en dep ze droog. Meng de kikkererwten met wat olijfolie en kruiden naar keuze, zoals paprikapoeder, komijn en knoflookpoeder. Rooster ze in de oven op 200 graden Celsius tot ze knapperig zijn. Deze eiwitrijke snack is perfect om te knabbelen tussen de maaltijden door.

  2. Eiwitrepen: Maak je eigen eiwitrepen met behulp van Faunus Nutrition's Organic Protein Powder. Meng het eiwitpoeder met havermout, noten, zaden, honing en pindakaas tot een stevig mengsel. Druk het mengsel in een bakvorm en laat het opstijven in de koelkast. Snijd in repen en bewaar ze in de koelkast voor een eiwitrijke snack on the go.

  3. Geroosterde kikkererwten: Meng de kikkererwten met wat olijfolie en kruiden naar keuze, zoals paprikapoeder, komijn en knoflookpoeder. Rooster ze in de oven op 200 graden Celsius tot ze knapperig zijn. Deze eiwitrijke snack is perfect om te knabbelen tussen de maaltijden door.

 

Als kers op de spreekwordelijke taart bieden we bij Faunus Nutrition een speciale weekverpakking aan, zodat je onze proteïneproducten zeven dagen lang kunt uitproberen in een scala aan recepten. Ontdek wat het beste bij jou en je smaakpapillen past terwijl je je spieren voedt en ondersteunt.

En alsof dat nog niet genoeg is, hebben we ook een gratis eiwitrijk receptenhandboek beschikbaar, boordevol nog meer heerlijke gerechten om je op weg te helpen naar een gezondere levensstijl. Kies voor krachtige proteïne en geniet van de reis naar een sterkere, gezondere versie van jezelf. Eet smakelijk en laat de spieropbouw beginnen!

Advies nodig?

Wil je weten of een creatine supplement past bij jouw situatie, dan geven onze professionals je graag advies. 

Vraag advies

Gegarandeerd de beste kwaliteit!

Wat andere zeggen:

  • Wow, dit is de eerste keer dat ik niet opgeblazen raak van een proteïne shake.. heb echt zoveel geprobeerd afgelopen 5 jaar, van vegan naar whey.. en toen eigenlijk opgegeven

    Totdat ik Faunus aangeraden kreeg... en dacht oke: "laatste die we proberen", en voel me er dus super goed bij!

    Vaste klant erbij! Want proteïne hebben we nodig! Top product

    Anne de Rooij
  • Deze eiwitshake maak ik met havermelk en een stukje bevroren banaan en drink hem na mijn workout! Heerlijk! Een echte aanrader!

    Linda van der Hoop
  • Superfijne Shake, mooie voedingswaarden en prima smaak

    Marieke Kalverda
  • De smaak is erg natuurlijk en lekker. Ik heb geen opgeblazen gevoel na het drinken van de shake. Eindelijk een shake die ik niet met tegenzin drink.

    Lisa Pennekamp
1 Of 4